Bijna iedereen in Nederland drinkt wel eens een glaasje alcohol. Dit is helemaal niet zo slecht voor je gezondheid, maar wanneer je te veel alcohol drinkt wordt dit wel schadelijk. Zo kan alcohol erg schadelijk zijn voor je hersenen. Een alcoholverslaving is dus iets wat je niet wilt hebben.

Wat is een alcholverslaving?

Voor veel mensen is het niet duidelijk wat een alcoholverslaving precies inhoudt. We spreken van een alcoholverslaving wanneer je lichamelijk en/of geestelijk niet meer zonder alcohol kan. Je bent dus daadwerkelijk afhankelijk van de stof. Een alcoholverslaving is niet iets wat van de een op de andere dag ontstaat, maar onstaat vaak gedurende een langere periode. Hierdoor is het ook erg lastig om er weer mee te stoppen.

Schade van een alcoholverslaving

Een alcoholverslaving is erg schadelijk. Zo is het natuurlijk enorm slecht voor je gezondheid, maar kan het ook voor andere problemen zorgen. Voorbeelden van problemen die vaak worden veroorzaakt door een alcoholverslaving zijn geldproblemen en schade aan sociale contacten. Mensen sluiten zich af van anderen waardoor ze veel vrienden en familie verliezen.

Van een alcoholverslaving afkomen

Van een alcoholverslaving kom je niet zomaar af. Dit komt vooral doordat het in een langere periode is ontstaan. Wanneer je eindelijk beseft dat je verslaafd bent, dan moet je de stap durfen te zetten om te gaan stoppen. Zo kan je hulp zoeken bij je vrienden en familie, maar kan het verstandig zijn om naar een verslavingkliniek te gaan om professionele hulp te zoeken. Samen sta je namelijk een stuk sterker als alleen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.