Mocht je interesse hebben in een nieuwe baan, dan kun je alle kanten op. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos en liggen er geen belemmeringen meer voor je. Je kunt alles bereiken, zolang je je zinnen er maar op zet. Daarom is het ook belangrijk dat je dit doet. Maar hoe doe je dit? Nou, volgens ons begint dat bij het inlezen over bepaalde beroepen/sectoren. Als je niet goed geïnformeerd bent over je mogelijkheden, dan kun je ook geen goede keuze maken. Daarom willen we je vandaag wat gaan vertellen over wat je zoal kunt doen en dan voornamelijk in de wereld van de zorg. De zorgwereld heeft onder grote druk te staan en dat is nog niet voorbij gezien de vele uitdagingen die het biedt, maar dat maakt het juist zo leuk en dynamisch! Dus, ben je klaar voor een beetje uitdaging en informatie? Dan gaan we snel samen aan de slag.

Verzorgende IG

Als je in de zorg wereld op zoek bent naar een baan, dan heb je vast voldoende vacatures voorbij zien komen voor de functie van Verzorgende IG. Deze functie is er een op MBO niveau 3 en is er voor de mens. Je patiënt staat altijd centraal, bij elke handeling. Je verzorgt hem of haar volgens de voorgeschreven procedures, maar verliest het mens achter de patiënt nooit uit het oog. Gezellig een praatje maken over alles wat er bij hem of haar speelt, een diepe conversatie over het leven of gewoon in stilte je werk doen omdat dat het beste bij jou en je cliënt past; het kan allemaal. Daarnaast kun je je bevinden in een veelzijdige omgeving. Als Verzorgende IG kun je intra- en extramuraal werken; bij de in een verzorgingstehuis of iets dergelijks, of bij de patiënten thuis. Je bent helemaal vrij. Als je meer informatie wil, kun je op de link klikken.

Arts

Als je iets verder kijkt dan de Verzorgende IG, dan zie je al gauw meer mogelijkheden binnen de zorgwereld. Dit is echter niet voor iedereen geschikt. Je zult lang moeten doorbikkelen om als arts aan de slag te kunnen. Wil je een gespecialiseerde arts worden? Dan ben je nóg langer aan de studie. Tijdens het studeren heb je nauwelijks tijd voor werk en zul je je dus mogelijk in de schulden moeten storten. Desalniettemin is dit een prachtig beroep. Je helpt mensen, wie ze ook zijn. Dit doe je door te doen waar jij goed in bent, welk gebied dat ook is. Kortom; een heel veelzijdig beroep waar je plicht vervullen, alles is wat er toe doet.

Hulpverlener

Als hulpverlener ben je bezig in een brede branche. Een hulpverlener kan iedereen zijn; van een ambulancemedewerker tot een hulpverlener die mensen thuis helpt met schoonmaken, schuldenproblematiek en ga zo maar door. Er kunnen zich allerlei situaties voordoen waarin iemand een hulpverlener nodig heeft en dat staat dan ook symbool voor de veelzijdigheid van dit beroep.

Over de auteur

Gerelateerde berichten