Wanneer je interesse hebt in acupunctuur, is het handig om op de hoogte te zijn van de gezondheidsvoordelen die de behandeling met zich meebrengt. Acupunctuur Amsterdam heeft namelijk diverse voordelen voor de gezondheid. Om mee te beginnen verminderd acupunctuur stress. Dat is ook de voornaamste reden voor mensen om een acupunctuurbehandeling te nemen. Acupunctuur zorgt er namelijk voor dat de balans van de energiestroom in het lichaam hersteld wordt. Hierdoor kunnen stresshormonen in het lichaam weer verwerkt worden. Verder verminderd acupunctuur rug- en gewrichtspijn. Het verminderen van pijn is dan ook een van de belangrijkste voordelen van acupunctuur. Acupunctuur kan ook chronische hoofdpijn verlichten. Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur resulteert in minder frequente en minder ernstige hoofdpijn. Bovendien verbetert acupunctuur de ooggezondheid. Door acupunctuur wordt de oogvermoeidheid verminderd.

Het verminderen van symptomen en risico’s

Acupunctuur door acupunctuur Amstelveen kan symptomen van neurologische aandoeningen verminderen. Het is een alternatieve geneeswijze uit de Chinese geneeskunde waarmee ziekten worden behandeld. Acupunctuur zorgt ervoor dat de taal- en motorische functie van patiënten verbeterd. Acupunctuur vermindert echter ook het risico om ziek te worden. Door acupunctuur wordt het immuunsysteem van het menselijke lichaam namelijk ondersteunt. Dat betekent dat wanneer een persoon in aanraking komt met een virus, het lichaam de kracht heeft om dit virus af te weren.

De geschiedenis van acupunctuur

Acupunctuur is jaren geleden in China ontstaan. Vroeger werd acupunctuur zelfs uitgevoerd met hele scherpe botten. De oud geleerden gingen ervan uit dat wanneer het lichaam niet in een staat van evenwicht verkeerd, het lichaam zal worstelen met ziekten. In de loop van de tijd zijn de acupunctuurpunten vastgesteld en geregistreerd. Met de tijd begonnen andere landen een belangstelling te krijgen voor deze behandelmethode. Zo is de methode eigenlijk wereldwijd gaan verspreiden.

Welke filosofie zit er achter acupunctuur?

De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat het lichaam wordt bestuurd door een energiestroom. Deze energiestroom reist door paden, of te wel meridianen. Wanneer de energiestroom geblokkeerd wordt, kan dit tot complicaties leiden. De blokkade van de energiestroom kan onder andere ontstaan door stress, trauma, hormonen en zelfs eten. Tegenwoordig zien artsen de acupunctuurpunten als plekken op het lichaam die de zenuwen stimuleren. Dit zorgt voor stimulering van natuurlijke pijnbestrijding en genezingsprocessen. De acupunctuurpunten spelen een grote rol in de effectiviteit van een behandeling. Voor verschillende klachten worden verschillende acupunctuurpunten gebruikt. Daarom is een intakegesprek met een arts noodzakelijk om vast te stellen welke acupunctuurpunten gebruikt zullen worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten