Zwangerschap is een belangrijke tijd voor vrouwen, waarbij het lichaam extra voeding en vitaminen nodig heeft om de groei en ontwikkeling van de foetus te ondersteunen. Vitamines spelen een belangrijke rol in de gezondheid van de moeder en de foetus, en het is daarom van groot belang om voldoende vitamines binnen te krijgen tijdens de zwangerschap. In dit blog bespreken we welke vitamines belangrijk zijn tijdens de zwangerschap, hoeveel u er van nodig heeft en hoe u deze kunt verkrijgen.

Foliumzuur

Foliumzuur is een vitamine die van groot belang is tijdens de zwangerschap. Het helpt bij de ontwikkeling van het ruggenmerg en de hersenen van de foetus en kan helpen bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen. De American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) raadt aan om 400 microgram foliumzuur per dag te consumeren tijdens de zwangerschap.

IJzer

IJzer is een andere vitamine die van groot belang is tijdens de zwangerschap. IJzer helpt bij de aanmaak van hemoglobine, een eiwit dat zuurstof door het lichaam transporteert. Veel zwangere vrouwen hebben een tekort aan ijzer, vooral in het tweede en derde trimester, dus het is belangrijk om voldoende ijzer binnen te krijgen. ACOG raadt 27 milligram ijzer per dag aan tijdens de zwangerschap.

Calcium

Calcium is ook belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de botten van de foetus. Zwangere vrouwen hebben ongeveer 1000 milligram calcium per dag nodig.

Vitamine D

Vitamine D helpt bij de opname van calcium en is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de botten en tanden van de foetus. Zwangere vrouwen hebben ongeveer 600-800 internationale eenheden (IE) vitamine D per dag nodig.

Vitamine C

Een andere belangrijke vitamine voor zwangere vrouwen is vitamine C. Vitamine C helpt bij de opname van ijzer, helpt bij de groei en ontwikkeling van het weefsel van de foetus en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en stress tijdens de zwangerschap. Zwangere vrouwen hebben ongeveer 85 milligram vitamine C per dag nodig.

Mama multivitaminen

Mama multivitaminen bieden vaak essentiële voedingsstoffen voor zwangere vrouwen, zoals ijzer, vitamine D en vitamine C, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van de foetus. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor het gebruik ervan. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten