Als er een kindje op komst is wilt u er natuurlijk alles aan doen, om de zwangerschap en de bevalling goed te laten verlopen. In Amsterdam kunnen verloskundigen u bijstaan, tijdens het hele proces. U wordt op de juiste manier begeleid, tijdens uw zwangerschap. Bovendien kunt u alvast kennis maken met uw kindje, door een pretecho te laten maken. Tijdens een thuisbevalling, komt de verloskundige aan huis. De bevalling zal dan in goede banen worden geleid.

De bevalling in Amsterdam

Bevallen in Amsterdam doet u, door de verloskundige te bellen. Als de eerste wee├źn zich aankondigen, staan ze snel voor u klaar. Er worden wat medische controles uitgevoerd, zoals het meten van de bloeddruk en het controleren van de ontsluiting. Het is bij de bevalling van een eerste baby redelijk normaal, dat alles wat langer duurt. Het tweede kind komt meestal iets sneller. Er zal telkens om de twee uur een controle plaatsvinden, om de ontsluiting in de gaten te houden. Bij veel pijn, kunt u altijd kiezen voor pijnbestrijding, zoals een ruggenprik. Hiervoor wordt de gynaecoloog ingeschakeld. Bij de verloskundigenpraktijk worden de wensen tijdens de bevalling, altijd persoonlijk met u besproken. De verloskundige kan u op basis van uw medische situatie, passend adviseren. De een zal liever thuis bevallen en de ander in het ziekenhuis. Soms is het eenmaal nodig om in het ziekenhuis te bevallen, vanwege de veiligheid voor moeder en kind.

Pretecho laten maken

Om alvast te kunnen genieten van het kindje in uw buik, kunt u een echo laten maken, bij pretecho Amsterdam. Een pretecho is een driedimensionale weergave van het kindje. U ziet dan ook direct het geslacht. In tegenstelling tot andere echo’s, wordt een pretecho niet gemaakt, om eventuele afwijkingen op te sporen. U betaalt de pretecho daarom zelf. Wel krijgt u er een onvergetelijke herinnering voor terug. Als er iets afwijkends op de pretecho wordt gezien, zullen er eventuele vervolgecho’s worden gemaakt. Dit kan het geval zijn, als het kind te klein is bijvoorbeeld.

Wat doet de verloskundige in Amsterdam?

Lees altijd goed de verloskundige info door. Zo weet u namelijk wat u allemaal te wachten staat. De verloskundige verzorgt verschillende echo’s. U krijgt met ongeveer 7 weken zwangerschap uw eerste intakegesprek. Ook vindt er regelmatig een controle plaats. Er kan, vanaf 7 weken zwangerschap, een vitaliteitsecho van het kindje plaatsvinden. Naast uitwendige echo’s, is het soms ook nodig om een inwendige echo te laten maken. Dit wordt onder andere bij onverklaarbaar bloedverlies tijdens de zwangerschap gedaan. Vanaf ongeveer 11 weken, kunt u een termijnecho krijgen. Hierbij wordt de groei van de baby bijgehouden. Alle taken die de verloskundige uitvoert, maken deel uit van een persoonlijk zwangerschapsplan. Deze wordt samen met u opgesteld.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten