De impact die onze leeftijd heeft op onze huid is er één die door de jaren heen vaak opvallend duidelijk wordt. Het vorderen van de leeftijd zorgt er in de praktijk dan ook voor dat voornamelijk de zogenaamde huidelasticiteit afneemt. Bovendien is het zo dat ook de stevigheid van het bindweefsel afneemt en we kunnen vaststellen dat ook onze spieren verslappen die zich onder de huid bevinden. Onder meer voor de gezichtshuid evenals voor het onderhuids vet geldt dat ze naar beneden zakt, mede door toedoen van de zwaartekracht uiteraard. Het ondergaan van een facelift zorgt ervoor dat verschillende pijnpunten kunnen worden aangepakt. Zo ga je terug heel wat frisser en jonger ogen. Wil jij ook graag wat meer ontdekken over de mogelijkheden evenals de voordelen waar je op kan rekenen bij een facelift Utrecht? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

De klassieke facelift laten uitvoeren

De eerste mogelijkheid waar je voor kan kiezen voor wat een facelift Utrecht betreft is de klassieke lift. In dit geval is er ook wel sprake van een totale facelift. Wanneer deze ingreep wordt uitgevoerd kan er dan ook worden vastgesteld dat het volledige gelaat van de haargrens tot en met de hals zal worden gelift. De ingreep oefent niet alleen een positieve invloed uit op de verslapte huid van het voorhoofd, bovendien heeft ze ook een gunstig effect op de wangen, de kaaklijn evenals op de hals. Voor de plastisch chirurg die de ingreep gaat uitvoeren geldt dat hij een incisie zal maken langs de haarlijn. Deze incisie bevindt zich voor de oorschelpen en loopt helemaal door achter de oren tot in de haargrens. Vervolgens vindt er een correctie plaats van de huid- evenals de bind- en de spierweefsels. Deze worden aangespannen in de richting van de haarlijn. Al het aanwezige huidoverschot zal uiteindelijk worden weggesneden waarna er kan worden gehecht.

Wat is een mini facelift Utrecht precies?

Er bestaat in de praktijk ook nog zoiets als een mini facelift Utrecht ook. In dit geval kan er worden vastgesteld dat er louter en alleen sprake is van het huidweefsel van de wangen en de kaaklijn welke wordt gelift. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat tijdens het laten uitvoeren van een dergelijke ingreep het onderhuidse bind- evenals spierweefsel niet zal worden gelift. Voor de minilift geldt dat ze voornamelijk interessant is voor mensen die geconfronteerd worden met een zeer beperkte huidverslapping.

Tijdens het uitvoeren van een mini facelift Utrecht is het zo dat er door de plastisch chirurg voor zal worden gekozen om de huid aan beide kanten van het gezicht los te maken van het onderliggende weefsel. Vervolgens zal de huid worden opgetrokken in de richting van het oor. Het spreekt voor zich dat ook in het geval van een mini facelift de overtollige huid zal worden weggesneden. Dit gebeurt steeds in de vorm van een S. Uiteraard moet er ook hierbij finaal worden gehecht.  Welk soort facelift Utrecht voor jou nu precies de beste keuze zal zijn is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.