Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen drugs. Zo is cocaïne een populaire harddrug die stimulerend werkt op de hersenen. Het is wit poeder dat wordt gesnoven door de gebruikers. Het geeft de gebruiker in korte tijd een energieboost en een stuk meer zelfvetrouwen. Doordat het effect niet enorm lang is, is de drang om nogmaals te gebruiken erg groot. Cocaïne is een schadelijke harddrug en ook nog eens enorm verslavend, waardoor het in een korte periode voor veel schade kan zorgen.

Wanneer ben je verslaafd?

We spreken over een cocaïneverslaving wanneer er voor een langdurige periode structureel wordt gebruik. Hierdoor is de kans namelijk enorm groot dat de persoon geestelijk afhankelijk is geworden van de drugs en als maar meer moeite heeft om te herstellen na het gebruik. Een verslaving aan cocaïne kan dan ook voor ernstige psychische en fysieke klachten zorgen.

Problemen van een cocaïneverslaving

Een cocaïneverslaving kan voor veel problemen zorgen. We hebben een aantal van deze even voor je op een rijtje gezet:

  • Problemen op sociaal maatschappelijk gebied. Verslaafden krijgen vaak moeite om met andere in contact te komen en zonderen zich af.
  • Schulden. Drugs zijn enorm prijzig en veel mensen besteden te veel geld hieraan.
  • Ontslag op werk. Vaak worden mensen zo beïnvloed door de drugs dat ze niet normaal meer kunnen werken.
  • Klachten aan je hart. Een cocaïneverslaving kan voor hartritmestoornissen of hartaanvallen zorgen.
  • Leeg gevoel van binnen. Mensen die veel drugs gebruiken voelen zich vaak verdrietig, boos en vooral ook machteloos.

Van een cocaïneverslaving afkomen

Ben jij nou verslaafd of ken je iemand die verslaafd is? Doe er dan wat aan! De eerste stap is erg lastig, maar je aanmelden voor hulp kan je leveren verbeteren. Neem bijvoorbeeld een kijkje op www.cacnverslavingszorg.nl voor de mogelijkheden die er zijn.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.