Een alcoholverslaving is een zeer vervelende verslaving die zowel invloed kan hebben op het fysieke welzijn als het mentale welzijn. Deze verslaving houdt in dat een persoon de mate van alcoholconsumptie niet meer kan controleren. Dit kan vervolgens negatief invloed hebben op het functioneren van de persoon. Mensen met deze verslaving blijven constant verlangen naar alcohol. Deze verlangen kunnen zij niet stoppen. Men is zich niet altijd meteen bewust van deze verslaving bij zichzelf en daardoor kan het proces van hulp soms erg lang duren. Wanneer je een bepaalde tijd geen alcohol meer consumeert als verslaafde, kan dit leiden tot ontwenningsverschijnselen. Dit zijn geen fijne verschijnselen en om deze niet meer te voelen, zal een verslaafde mogelijk meer alcohol consumeren. Je komt dan als het ware in een negatieve spiraal terecht. Het afkicken van alcohol is dus geen gemakkelijk proces, vooral als je het alleen moet doen. Een afkickkliniek, verslavingskliniek kan erg behulpzaam zijn als je zelf het verlangen naar alcohol niet meer kunt stoppen.

Waarom naar een afkickkliniek?

Het proces van afkicken kan te moeilijk zijn om het helemaal alleen te doen. Dit komt met name doordat het lastig is om uit die negatieve spiraal te komen. Daarnaast heb je altijd de kans dat je weer terugvalt in de verslaving. Deze terugval kan heftig zijn als je hier niet de juiste hulp bij krijgt. Je weet dan namelijk niet meer hoe je hier mee om moet gaan. Afkickkliniek zuid afrika kan je de juiste hulp bieden zodat jij je oude leven weer kunt oppakken. Je kunt het beste naar een afkickkliniek omdat je hier hulp krijgt van professionals die hier gespecialiseerd in zijn. Zij kunnen jou leren hoe je het oncontroleerbare verlangen naar alcohol kunt stoppen. Dit doen ze met name door te kijken waar deze verslaving door komt. Wat is bij jou de oorzaak voor deze alcoholconsumptie in oncontroleerbare mate?

Stap 1: erken het probleem

Voordat je kunt afkicken van alcohol moet je het probleem erkennen. Je moet je bewust zijn van het feit dat je een alcoholverslaafde bent. Het klinkt eenvoudig, maar erkenning is niet altijd even makkelijk. Dit komt met name doordat alcohol iets is wat maatschappelijk gezien heel normaal is. Het is tegenwoordig juist apart als iemand ervoor kiest om geen alcohol te consumeren. De erkenning van het probleem is om die reden niet makkelijk, want bijna iedereen consumeert alcohol. Als jij echter niet erkent wat het probleem is, kun je ook geen hulp zoeken. Er is dan namelijk geen hulpvraag waar professionals jou mee kunnen helpen. Als je je beseft dat het verlangen naar alcohol zo groot is dat je het niet meer onder controle hebt, kun je de hulp zoeken die je nodig hebt. Dan pas kan de hulp ook effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld niet naar een afkickkliniek als je niet gelooft dat je een verslaving hebt, dan geloof je namelijk ook niet dat de behandeling positief effect op jou kan hebben. Tegen je eigen wil in naar een afkickkliniek zal dus niet effectief zijn. Familie en vrienden kunnen je erop attenderen dat een afkickkliniek een goede keuze voor je zou kunnen zijn, maar het begint allemaal bij jezelf.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.