Je bent ongetwijfeld op deze pagina terecht gekomen omdat je graag meer zou willen te weten komen over de zogenaamde nano mineralen. Voor het woord nano geldt dat ze verwijst naar een ontzettend kleine deeltjesgrootte. Ze staat erom bekend over de mogelijkheid te beschikken om zich op te lossen in een vloeibaar medium. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om water. Dit zonder dat de deeltjes naar de bodem zinken of aan het oppervlak komen te drijven. Bij deze mineralen is dat het gevolg van de unieke elektromagnetische lading waarover ze beschikken. Ook de extreem kleine deeltjesgrootte draagt daar ongetwijfeld haar steentje aan bij.

Waardoor kenmerken nano mineralen zich in de praktijk?

Voor nano mineralen geldt in de praktijk dat ze zich kenmerken door een bijzonder kleine deeltjesgrootte. Deze worden in vergelijking met bijvoorbeeld pillen en poeders veel beter geabsorbeerd door ons lichaam. Bovendien kan er in de praktijk worden vastgesteld dat ze eveneens de oplossing kunnen bieden voor mensen die bijvoorbeeld te kampen hebben met spijsverteringsproblemen. Deze kunnen ervoor zorgen dat het absorberend vermogen van niet alleen vitaminen, maar ook mineralen aanzienlijk is verstoord. Het werd ondertussen door verschillende onderzoeken aangetoond dat mineralen uit gesteenten evenals kleisoorten slechts voor tussen de 20 en 40 procent geabsorbeerd kunnen worden. Voor mineralen geldt dan ook dat ze in de praktijk niet zelden zijn gebonden aan bepaalde (amino)zuren zodat de absorptie kan worden verbeterd.

Volledige absorptie van nano mineralen

Bovenstaande is natuurlijk geen onbelangrijk dat zich in de praktijk stelt. Dat probleem is overigens ook voelbaar bij de zogenaamde gecheleerde mineralen. Ondanks het feit dat deze mineralen beter absorberen is er toch nog altijd slechts sprake van een absorptie welke is gelegen tussen de 50 en 60 procent. Voor de nano mineralen geldt dat ze wel volledig geabsorbeerd kunnen worden. Slaag je erin om de vloeistof even in de mond te houden voordat je deze door gaat slikken? Dan zal je kunnen vaststellen dat de mineralen per direct in het lichaam opgenomen kunnen worden. Bijgevolg kunnen ze uiteraard  door het lichaam ook meteen worden benut. Ook dat is zeer belangrijk.

Wat maakt deze nano mineralen nu precies zo belangrijk?

Van mineralen is algemeen bekend dat ze de bron vormt voor alle fysieke levens. Daarnaast is het eveneens zo dat ze de basis vormen voor alle voeding. Het menselijk lichaam zou naar verwachting voor ongeveer 4 procent bestaan uit mineralen. Voor deze mineralen geldt dat ze niet alleen verantwoordelijk zijn voor het besturen van elk orgaan, maar ook voor de elektrische impulsen die deel uitmaken van ons lichaam. Van deze mineralen geldt verder dat ze (vergelijkbaar met de zomaar even 50 miljard cellen die in ons lichaam zijn terug te vinden) afhankelijk zijn van elkaar voor wat hun werking betreft. Het ontbreken van bepaalde mineralen in planten heeft ervoor gezorgd dat mineraalsupplementen in de praktijk een steeds belangrijker geworden rol heeft gekregen.

In ieder geval heeft de informatie op deze pagina duidelijk gemaakt wat het (enorme) belang is van nano mineralen. Het loont dan ook zeker en vast de moeite om je hier nog verder in te verdiepen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.