Dementie is een verschrikkelijke verzameling van ruim 50 verschillende ziektes. Dementie is een aandoening waarbij de hersenen niet meer goed functioneren. De meest voorkomende vorm van dementie is Alzheimer, maar liefst 70% van de mensen met dementie heeft Alzheimer. Mensen met alzheimer hebben problemen met het geheugen en helaas zal dit in de loop der jaren steeds erger worden. Dit betekent dat iemand met alzheimer steeds meer zal leiden onder de ziekte. In dit artikel worden er een aantal handige hulpmiddelen benoemd voor dementerende ouderen. Mensen met dementie zullen erg blij zijn met deze hulpmiddelen.

Een dementieklok aanschaffen

Allereerst kun je een dementieklok aanschaffen. Een dementieklok is een klok speciaal ontwikkeld voor mensen met dementie. De klok heeft enkele handige functies die de oudere dementerende mensen zullen helpen bij het dagelijks leven. Op het scherm van de klok wordt duidelijk aangegeven welke dag het is. Ook kun je op de klok aflezen of het ochtend, middag of avond is. Dit is erg fijn, want mensen met dementie kunnen dit mogelijk vergeten en door middel van deze handige klok zijn ze er weer van op de hoogte. Daarnaast helpt een dementieklok ook door een herinnerings alarm af te laten gaan. Dit is erg handig als mensen medicijnen in moeten nemen of als ze zich klaar moeten maken voor een afspraak. Tot slot is de klok ook met een app te besturen. Hierdoor  kun je gemakkelijk afspraken en alarmen instellen. Ook kun je een mooie achtergrond foto aan de klok toevoegen. Dit zullen de gebruikers van de klok erg leuk vinden.

Een huisdier als hulp

In veel gevallen zullen mensen met dementie waarde hechten aan een huisdier en hier veel geluk uit halen. Echter, helaas is een alleenstaande bewoner met dementie niet meer geschikt om een huisdier goed te verzorgen. De kans is groot dat dagelijkse werkzaamheden, zoals eten geven en uitlaten,  niet uitgevoerd kunnen worden. Dit is voor zowel het baasje als het dier niet fijn. Toch is een levensechte interactieve kat is nog wel een mogelijkheid. Dit is een kat die levensecht lijkt. Het dier zal ook reageren als je het knuffelt en als je het aait. De liefde en het gezelschap van een huisdier zijn fijn en hebben ook nog eens een therapeutische werking. Hierdoor zijn de interactieve katten erg goed geschikt voor mensen met dementie.

Een speciale muziekspeler

Iedereen moet naar zijn of haar favoriete muziek kunnen luisteren, ook als je dementie hebt. Toch is het voor iemand met dementie erg lastig om hun favoriete muziek te onthouden, op te zoeken en aan te zetten. Om dit probleem op lossen, bestaat er een speciale dementie muziekspeler. Een dementie muziekspeler is een muziekspeler die speciaal is ontwikkeld voor mensen met dementie. Zij kunnen de muziekspeler gemakkelijk bedienen en hierdoor kunnen zij altijd naar hun favoriete muziek luisteren. Het instellen van de muziekspeler dient wel gedaan te worden door een familielid, vriend of verzorger. Vervolgens is de muziekspeler gemakkelijk te gebruiken. Kortom, er zijn een hoop hulpmiddelen die het leven van iemand met dementie ondersteunen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.