Er zijn ontzettend veel mensen die willen afvallen, maar daar nog moeite mee hebben. Ook zijn er talloze bedrijven die nutteloze informatie of zogenaamde wondermiddeltjes verkopen aan mensen die graag willen afvallen. Dat is natuurlijk zonde. Als je wilt afvallen, zul je dat uiteindelijk zelf moeten doen. Wel zijn er handige tips en trucjes om het makkelijker te maken. Hieronder zullen we er een aantal benoemen.

Tip 1: Kies voor de regel van 2

Als je in een restaurant gaat eten, dan krijg je een menukaart met ontzettend veel verschillende opties. Vaak heb je onder andere een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Kies je voor de regel van twee als je uiteten gaat, dan bestel je maximaal twee gerechten en twee drankjes. Door die regel toe te passen, voorkom je dat je te veel eet als je toch eens uiteten gaat. Aan het begin kun je merken dat dit best een uitdaging kan vormen. Later wordt het een gewoonte.

Tip 2: Blijf niet hangen op de zwakke momenten

Afvallen komt met vallen en opstaan. Sommige dagen zul je dan ook minder succesvol zijn dan op andere dagen. Dit is absoluut niet erg, maar mensen zijn geneigd te blijven hangen als het even slecht gaat. Is het even minder gegaan vandaag, zit er dan morgen niet te veel meer over in. Krijg niet het idee dat het allemaal geen zin meer heeft, maar bedenk dat je morgen weer een nieuwe dag hebt.

Tip 3: Geef je lichaam een vol gevoel

Er zijn geuren die je lichaam het gevoel kunnen geven dat je al vol zit. Denk bijvoorbeeld aan de geuren van bananen, groene appel en pepermunt. Als je die geuren ruikt, dan krijg je na verloop van tijd minder trek. Ook zijn er mensen die erbij zweren dat hypnose hen heeft geholpen om af te vallen. Ze zouden eerder een vol gevoel krijgen en bovendien niet langer eten uit gewoonte.

Tip 4: Doe niets anders tijdens het eten

Veel mensen hebben de neiging om iets anders te doen tijdens het eten en gaan bijvoorbeeld in de weer met hun smartphone. Dat is niet aan te raden, want doordat je je niet op het eten focust heeft je lichaam minder goed door hoeveel eten je naar binnen werkt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.