Een ooglidcorrectie is een flinke ingreep. Je kiest er niet zomaar voor om je te laten opereren. Na lang twijfelen kan men toch de stap zetten om langs een kliniek te gaan. Eerlijk is eerlijk, het is ook wel een beetje eng om in het gebied rondom je ogen te laten snijden. Kies daarom een goede arts die weet waar hij mee bezig is. Zo weet je zeker dat je goede resultaten krijgt en dat het veilig en professioneel gedaan wordt. Hier lees je alles over hoe een ooglidcorrectie gedaan wordt.

Wanneer kom je in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie kan zowel onder als boven de ogen worden uitgevoerd. Je komt ervoor in aanmerking als de oogleden zo zwaar zijn dat je je ogen niet meer goed kan open houden. Voor onder geldt dat je ernstig last moet hebben van wallen, waarbij make-up of crèmes niet meer helpen. Het doel is simpel: een jonger en frisser uiterlijk, maar vooral ook geen last meer van hangende oogleden of wallen.

Hoe gaat de ingreep in zijn werk?

Eerst ga je langs bij een kliniek of een cosmetisch arts. Er zal een intakegesprek plaatsvinden waarin je uitvoerig je wensen bespreekt. De arts kijkt dan wat er mogelijk is en wat bij jouw gezicht past. Tijdens de ooglidcorrectie wordt er een klein stukje overtollig huid weggesneden. Daarna worden de andere stukken huid weer aan elkaar gehecht met een dun draadje. Het gevolg is dat de huid strakker wordt.

Wie verricht de ooglidcorrectie?

De correctie wordt altijd door een arts gedaan. Dit is iemand die alle kennis heeft van het menselijk lichaam en bevoegd is om operaties te verrichten. Eventueel kun je de arts opzoeken via zijn BIG registratienummer. Daarnaast zegt het internet al heel veel. Via Google of Facebook plaatsen mensen reviews over de ervaringen bij een kliniek of arts. Doe dus goed onderzoek voordat je met iemand in zee gaat.

Kun je de ooglidcorrectie onder en boven tegelijkertijd laten doen?

Een onder- en bovenooglid correctie kunnen tegelijkertijd worden uitgevoerd. De normale hersteltijd voor één van de correcties is een week. Wanneer je beide correcties tegelijkertijd laat doen is die hersteltijd twee keer zo lang.  De zwelling en de verkleuringen trekken na verloop van tijd langzaam weer weg. Het heeft ook zijn voordelen om beide oogleden in een keer te laten opereren. Je bent er gelijk vanaf. Na het herstel heb je een zeer jong en fris uiterlijk.

Hoe gaat het na de behandeling?

Na de behandeling kom je nog een keer terug bij de arts. Die kijkt dan of het herstel goed gaat en of er geen complicaties zijn. Bij een goede arts is dit niet het geval en zijn er geen klachten. Afhankelijk van hoe je de ooglidcorrectie laat doen is de hersteltijd 1 – 2 weken. Houd het zelf ook goed in de gaten. Als er toch klachten zijn bel dan gelijk naar de arts of de kliniek. Kijk voor meer informatie op www.abc-clinic.nl.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.