Het effect van roken op de vruchtbaarheid van vrouwen is moeilijk vast te stellen. Maar we nemen wel aan dat het roken van sigaretten van invloed is op de conceptie, de ovariële dynamiek, vroege zwangerschap en de resultaten van voortplantingstechnologie. Er zijn veel aanwijzingen dat de onvruchtbaarheid bij vrouwen die tabak roken toeneemt, vergeleken met niet-rokers.

Bovendien, wordt de tijd van conceptie korter bij rokers, vooral bij vrouwen die blijven roken rond het tijdstip, en de kansen om een zwangerschap te beginnen worden dan veel kleiner. De natuurlijke menopauze kan bij rokende vrouwen vroeger plaatsvinden, en roken kan ook de uitputting van de eierstokken versterken.

Is vaping legaal?

Met het groeiende bewustzijn van de gezondheidsrisico’s van het roken van sigaretten en de beperkingen op het roken in het openbaar, neemt de belangstelling voor het gebruik van de e-sigaret toe.

Het op batterijen werkende elektronisch apparaatje werd voor het eerst ontwikkeld door de Chinese apotheker Hon Lik als elektronisch alternatief voor traditionele sigaretten in 2003 voor Golden Dragon Holdings, nu bekend als Ruyan, dat in 2005 begon te exporteren. Sindsdien is de populariteit van elektronische sigaretten alleen maar toegenomen, vooral onder jongvolwassenen.

In tegenstelling tot tabaksproducten, werd het gebruik van e-sigaretten niet altijd verboden voor bepaalde leeftijden. Tegenwoordig verbieden veel landen de verkoop van e-liquid aan minderjarigen of het gebruik ervan in openbare gelegenheden.

De ‘rook’ die geen rook is

E-sigaretten geven een damp af door verhitting van een zogenaamde e-liquid die in een patroon zit. Het nicotinegehalte van de e-liquid van e-sigaretten varieert; bepaalde vloeistoffen zijn helemaal vrij van nicotine. De damp wordt door de gebruikers ingeademd en vervolgens in het milieu uitgeademd. Er werd geschat dat een individueel trekje 0-35 µg nicotine bevat.

Studies hebben ​aangetoond dat de niveaus van alle giftige stoffen per trekje veel lager zijn in e-sigaret dan in de rook van conventionele sigaretten. De e-vloeistof in e-sigaretpatronen bevat gewoonlijk twee belangrijke stoom producerende ingrediënten, propyleenglycol en glycerol. De verhoudingen variëren afhankelijk van het merk en de fabrikant. Deze stoffen worden beschouwd als niet giftig bij inademing.

E-liquids bevatten aroma’s, zoals fruit en zoete smaken

Analyse van 28 vloeistoffen identificeerde 141 smaak chemicaliën. Het meest frequent zijn vanilline, ethyl maltol, ethyl vanilline, en menthol. Smok heeft de grootste selectie geuren en smaken op voorraad.

Het gebruik van elektronische sigaretten neemt toe, vooral bij zwangere vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd, omdat verondersteld wordt dat het minder ongezond is dan roken en nuttig als hulpmiddel bij het minderen of stoppen met roken. Op dit moment zijn de effecten van e-sigaretten op de menselijke ontwikkeling volledig onbekend.

Het is dus nodig het publiek en zorgverleners bewust te maken van de risico’s en voordelen van het gebruik van e-sigaretten tijdens de zwangerschap. Duidelijke, praktijkrichtlijnen over het gebruik van e-sigaretten tijdens zwangerschap zijn ook nodig. Het is duidelijk dat een e-sigaret kopen niet zomaar even gedaan wordt. Een e-sigaret kopen doe je bij een bekende afnemer en je kiest natuurlijk voor een beter merk, als Smok

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.