Veel mensen hebben op een bepaald moment in hun leven een beugel nodig. Het beste moment voor een beugel is vaak een persoonlijke beslissing die van veel factoren afhangt. Sommige mensen hebben al op 7-jarige leeftijd een beugel nodig, terwijl anderen die misschien pas nodig hebben aan het eind van hun tienerjaren. In dit artikel bespreek ik waarom het goed is om een beugel te dragen als een tandarts jouw dat advies geeft.

Welke beugels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten beugels verkrijgbaar. Metalen beugels zijn het meest gangbare type en bestaan uit metalen beugels die aan de tanden worden gevestigd. Aan de beugels wordt een draad bevestigd, die druk uitoefent op de tanden om ze in de juiste stand te zetten. Er zijn ook keramische beugels, die van plastic zijn gemaakt en er ongeveer hetzelfde uitzien. 

Een beugel kan jouw uiterlijk verbeteren

Een beugel helpt om jouw tanden recht te zetten. Dit heeft een positief effect op jouw uiterlijk. Hierdoor kan jouw glimlach er namelijk aantrekkelijker uitzien. Daarnaast is het ook gemakkelijker om jouw gebit te reinigen. Als er één of meerdere tanden een beetje scheef staan, is het een stuk lastiger om overal goed te kunnen poetsen. Als jouw tanden weer recht staan, kun je het weer makkelijker poetsen en zal het eenvoudiger zijn om de witte kleur van jouw tanden te onderhouden.

Een beugel voor een goede mondgezondheid

Bij een behandeling bij een orthodontist gaat het niet alleen om het verbeteren van jouw uiterlijk. Het gaat met name om het behouden van de mondgezondheid. Een beugel kan helpen bij het corrigeren van kleine uitlijningsproblemen, die kunnen leiden tot tandbederf en tandvleesproblemen. Heb je echter op dit moment al last van tandvleesproblemen of tandbederf? Neem dan contact op met een spoedtandarts Amsterdam.

Ben je op zoek naar advies over een beugel? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://www.tthtandheelkunde.nl/

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.